Çocuk Psikoterapisi
Çocukların sözel ifade etme becerileri henüz yetişkinler kadar gelişmediği için yaşadıkları duygu ve düşünceleri onlara en yakın ve rahat dil olan oyun yoluyla anlatırlar. Çocuk terapisinde de oyun en sık kullanılan yöntemlerdendir.
Oyun terapisinde çocuğa oyuncaklarla kendini rahatça ifade edebileceği güvenli bir ortam sunulur. Sözel ifade becerilerinin yanı sıra, çocuklar düşünce ve davranışlarının ardında olan endişe, korku, üzüntü gibi pek çok duyguyu farkında olmaz. Terapide bu duygular açığa çıkarılarak yavaş yavaş kavranması amaçlanır.
Bu güvenli ortam içinde çocuk dış dünyada henüz gerçekleşmemiş olan çözüm, istek ve ihtiyaçlarını oynama imkânı bulur. Terapist, bu yolculukta oyun yoluyla iletilenleri çocuğun kendi hikayesine göre kelimelere dökerek ona eşlik eder. Terapistin bu desteğiyle çocuk iç dünyasındaki düşünceleri ifade etme kapasitesi geliştirmeye, duygularını düzenlemeye, anlamlandırmaya ve çözümlenmeye başlar.
Oyun terapisi bu anlamda; yas, kaygılar travma, sosyal ilişkiler, davranış sorunları, akran zorbalığı, içe kapanıklık, özgüven gibi pek çok alanda çocuğa ruhsal anlamda destek ve çözüm sağlar.
Aile; benlik ve kimlik duygumuzu oluşturmaya başladığımız ilk yerdir. Aynı zamanda ailemizde tekrar eden dinamiklerle dış dünya algımızla ilgili ilk tohumlar atılır. Bu sebeple çocuk terapisinde aile sürecin ayrılmaz bir parçasıdır. Çocukla yürütülen bireysel terapi seanslarının yanı sıra, aile ile ayda en az 1 defa olmak üzere ebeveyn görüşmeleri gerçekleştirilir.

